Ασφάλεια Ασθενούς

Αγαπητοί ασθενείς,

Για την δική σας ασφάλεια σας συμβουλεύουμε να:

 1. μην εμπιστευτείτε την υγεία σας σε ξένους περιοδεύοντες ιατρούς γιατί μπορεί να τους χρειαστείτε όταν θα έχουν επιστρέψει στη χώρα τους. Αναρωτηθείτε πόσο υπεύθυνα συμπεριφέρονται απέναντι σας. Αναρωτηθείτε επίσης, γιατί έχουν χρόνο να περιοδεύουν. Θα είχαν χρόνο και θα περιόδευαν αν ήταν επιτυχημένοι;
 2. μην κάνετε το λάθος να λάβετε οποιεσδήποτε ιατρικές θεραπείες σε μη επανδρωμένα υποστατικά όπως ινστιτούτα αισθητικής, γυμναστήρια, κομμωτήρια και ιδιωτικές κατοικίες. Όλες οι ιατρικές πράξεις μπορούν να προκαλέσουν παρενέργειες και να χρήζουν άμεσης φροντίδας, την οποία σε τέτοια υποστατικά δεν θα έχετε.
 3. μην εμπιστεύεστε Ιατρούς που χρησιμοποιούν παραπλανητικούς τίτλους όπως «πλαστικός χειρουργός προσώπου» , «αισθητικός χειρουργός», «ογκοπλαστικός χειρουργός» και παρόμοια. Ανά το παγκόσμιο δεν υπάρχουν τέτοιες ειδικότητες και τίτλοι παρά μόνο Πλαστική Χειρουργική. Βάση συγκεκριμένου κανονισμού οι γιατροί στην Κύπρο πρέπει να προβάλλονται μόνο με την ειδικότητα που το Ιατρικό Συμβούλιο τους έχει αναγνωρίσει.

ΠΩΣ ΕΠΙΛΕΓΩ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ

 1. Η απόφαση για μια ιατρική επέμβαση δεν μπορεί να γίνει μόνο τηλεφωνικά ή μέσω προσωπικής έρευνας π.χ. μέσω διαδικτύου ή περιοδικών. Οι πληροφορίες είναι γενικές και μπορεί να μην άπτονται της δικής σας προσωπικής περίπτωσης.
 2. Όταν πλέον έχετε αποφασίσει ότι θέλετε να προβείτε σε κάποια πλαστική, επανορθωτική επέμβαση και αναζητάτε τον κατάλληλο πλαστικό χειρουργό για εσάς, σας συστήνουμε να χρησιμοποιήσετε τον Κατάλογο των Μελών μας. Η Επιστημονική μας Εταιρία CYSPRAS διασφαλίζει ότι τα εγγεγραμμένα μέλη της έχουν την ειδικότητα του Πλαστικού Χειρουργού.
 3. Να έχετε υπόψη σας ότι οι καλύτερες επιλογές δεν είναι και οι φθηνότερες. Η Ασφάλεια σας και η επιτυχία δεν μπορούν να στηριχτούν πάνω στη φθήνια παρά μόνο πάνω στην καλή ποιότητα.
 4. Όταν υποβάλλεστε σε μια θεραπεία βεβαιωθείτε ότι ο Ιατρός θα είναι διαθέσιμος για αρκετές ημέρες ούτως ώστε σε περίπτωση επιπλοκών να μπορεί να σας φροντίσει κατάλληλα. Οι γιατροί – μέλη μας – πάντοτε προγραμματίζουν τις επεμβάσεις τους έτσι που να διαθέτουν αρκετό χρόνο για την ανάρρωση των ασθενών τους.
 5. Να έχετε υπόψη ότι ο κάθε γιατρός εφαρμόζει τις διάφορες μεθόδους με το δικό του τρόπο και τη δική του τέχνη.

ΧΡΥΣΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

Για να πάρετε την τελική απόφαση προκειμένου να προβείτε σε κάποια επανορθωτική ή αισθητική πλαστική επέμβαση πρέπει να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:

 1. Στην ιατρική επιστήμη δεν υπάρχουν θαυματουργές θεραπείες. Υπάρχουν πολύ καλές, η κάθε μια έχει τις ενδείξεις της, τους περιορισμούς και μειονεκτήματα της.
 2. Η κάθε επέμβαση γίνεται για σας προσωπικά και όχι για άλλους (οικογένεια, κοινωνικός περίγυρος κτλ.)
 3. Μπορείτε να υποβληθείτε σε πλαστική επέμβαση νοουμένου ότι δεν είστε επηρεασμένοι από τα προβεβλημένα πρόσωπα της δημοσιότητας και ούτε θέλετε να μοιάσετε σε κάποιον άλλο.
 4. Για να πάρετε τις καλύτερες συμβουλές πρέπει να συζητήσετε «ανοιχτά» με τον γιατρό σας εξηγώντας αναλυτικά πιο ακριβώς είναι το πρόβλημά σας.

Συμβουλευτείτε Μας

Πάρετε τις καλύτερες συμβουλές συζητόντας «ανοιχτά» και αναλυτικά με τον γιατρό σας εξηγώντας πιο ακριβώς είναι το πρόβλημά σας